Eiland WEB

Name it Kinderkleding

Ik vind echt dat we nu wel eens het onderwerp mogen aansnijden. Het zit me al een tijdje dwars en het kan niet zo zijn dat ik de enige moeder in Nederland ben die er zo over denkt. Ik vind namelijk de kinderkleding erg duur. Voor een spijkerbroek van Name it kinderkleding ben je zo vijftig euro kwijt. En nu kun je natuurlijk teruggeven dat het niet altijd van een duur merk hoeft te zijn, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens.

Mijn dochter is 9 jaar en zit in de zesde klas op de basisschool. Hier wordt al gepronkt met merken als Vingino of Ninni Vi, maar ook de Nameit Kinderkleding collectie. Mijn dochter wil dat ook en zeurt de oren van m’n kop. Nu begrijp ik ook wel dat je dat weg kan praten en dat probeer ik ook, maar ik zie dat ik dat kan tot een bepaalde hoogte. Ze krijgt toch iedere keer weer de deksel op haar neus zodra ze weer op school is. Ik wil niet zeggen dat ze wordt gepest, maar leuk is anders. Mijn man en ik zijn niet arm, maar ook zeker niet rijk. Hoe kan het dat de ouders in de klas hele collecties aanschaffen zonder te blikken of te blozen.

Ik zou het haar ook graag geven en af en toe ben ik in die mogelijkheid. Dan doe ik het ook direct, maar bij lange na niet in de mate waarin de rest van de klas erbij loopt. Of ik doe iets heel erg fout of de ouders van school zijn gewoon verschrikkelijk vermogend. Het is wel zo dat als ze iets krijgt, dan is ze heel erg blij, maar dat is dan vaak echt alleen met haar verjaardag. Hoe denken jullie hierover?